MH 13 & 14

Temperatuur zender

MH14

MH 14

De Mierij Meteo MH 13/14 Temperatuur/Vocht zenders zijn de ideale sensoren voor uw temperatuur/vocht meting in milieu- en industriële toepassingen. De MH 13/14 zenders gebruiken de Rotronic HC2 sensoren. Deze zijn zeer nauwkeurig en betrouwbaar en hebben een goede lange termijn stabiliteit. Deze sensoren zijn voor gecombineerde metingen van luchtvochtigheid en luchttemperatuur in een enkele sensor. De zender met 4-20 mA output is eenvoudig aan te sluiten op een data acquisitie systeem en de statische ontladingsbeveiliging maakt deze ideaal voor alle industriële toepassingen.

Voor weerstations met laag vermogen is er een model met laag verbruik en een 0-1 V uitgang. Calibratie is eenvoudig uit te voeren door gewoon de HC2 sensor uit te wisselen. De Rotronic HC2 is gebaseerd op een capacitief meetprincipe met een polymeer membraan waarvan de eigenschappen afhangen van de hoeveelheid geabsorbeerd water. De HC2 is aangesloten op de zender die het signaal omzet naar een standaard uitgang van 4-20 mA. Alle zenders en sensoren zijn gecalibreerd en hebben excellente lineaire eigenschappen. De temperatuur wordt gemeten met een PT-100 die ook wordt gebruikt voor de compensatie van de vocht meting. De zender is voorzien van een beveiliging tegen statische ontladingen.

De MH 14 heeft een stralingsscherm van UV gestabiliseerd thermoplastic (85 mm diameter) en de MH 13 is voorzien van een high-end stralingsscherm (250 mm diameter)