Over ons

Noordzee Wind mast

Mierij Meteo Systems is een bedrijf, opgericht in 1982, door Rijk Verheul. Gedurende de laatste decennia heeft Mierij vele meteorologische innovaties en oplossing geleverd aan zijn klanten en de maatschappij.

Een voorbeeld hiervan is het Gladheidsmeldsysteem. Dit stelt Rijkswaterstaat in staat om te anticiperen op slechte wegdekcondities, dankzij een dicht netwerk aan meteorologische sensoren in het wegdek van het wegennetwerk van Nederland. In het begin van de 21ste eeuw is het beheer en het onderhoud van dit systeem overgedragen aan Rijkswaterstaat zelf.

De ontwikkeling van de off-shore windparken in het begin van deze eeuw resulteerde in de behoefte voor een meteo mast in de Noordzee. Mierij Meteo was geselecteerd om dit vooruitstrevende off-shore meteo systeem te ontwerpen, bouwen, en te onderhouden. Een combinatie van geavanceerde meteosensoren, samen met het benodigde gegevensregistratiesysteem zorgt voor een veilig, redundant meteorologisch systeem ten behoeve van het Noordzeewind consortium.

Mierij Meteo is continue bezig zich te blijven ontwikkelen op het gebied van technologie en organisatie, om te kunnen voldoen aan de constant veranderende behoeftes van de maatschappij en haar klanten. Dit gebeurt door verschillende samen werkingen (o.a. met de TU Delft) en onze interne R&D projecten.

Vandaag de dag heeft Mierij Meteo de reputatie dat het hoog kwalitatieve meteosystemen levert, evenals sensoren, totale systemen en diensten aan een verscheidenheid aan klanten. Dit varieert van kleine recreatieve havens en strandtenten, tot de grootste industriële bedrijven ter wereld.