Mierij Meteo nieuwste lid van de GHM GROUP

Eemnes, februari 2018 – De GHM GROUP heeft alle aandelen van Mierij Meteo overgenomen, een Nederlandse fabrikant van windsensoren en professionele meteosystemen voor de internationale markt. 

Mierij Meteo is ontstaan uit het Nederlandse weerinstituut (KNMI) en heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van de ontwikkeling, de fabricage en het onderhoud van meteorologische instrumenten. In de afgelopen decennia heeft de onderneming talrijke meteorologische innovaties en oplossingen voor haar klanten en het algemeen belang geïntroduceerd. Het professionele sensorprogramma voldoet aan de WMO-normen.

Door de ontwikkeling van offshore-windparken aan het begin van deze eeuw ontstond de vraag naar een meteomast in de Noordzee. Mierij Meteo kreeg de opdracht, dit uiterst moderne offshore-meteosysteem te ontwerpen, bouwen en onderhouden. Er werd een combinatie van vele hoog ontwikkelde meteosensoren en de benodigde dataregistratiesystemen geïnstalleerd, om voor het Noordzee-windconsortium een storingsvrij, redundant meteorologisch bewakingssysteem te realiseren.

Mierij Meteo ontwikkelt zich continu verder als onderneming  teneinde de marktpositie te waarborgen en aan veranderende sociale omstandigheden en de wensen van de klant te kunnen blijven voldoen. Dit ook in verschillende samenwerkingsverbanden (bijvoorbeeld met de TU Delft) en met eigen R&D-activiteiten.

Johannes Overhues, CEO van de GHM GROUP, zegt: „Mierij Meteo is een onderneming met jarenlange ervaring op het gebied van het ontwerpen en fabriceren van meteosystemen voor luchthavens, scheepvaartoepassingen, offshore en verkeer en de daaraan gekoppelde diensten. Samen met de door Mierij Meteo ontwikkelde en gefabriceerde, hoogwaarde anemometers en windvanen is dit een perfecte uitbreiding van onze meteo-portfolio van ons competentiecentrum Delta OHM en kunnen wij de uitstekende dienstverlening voor bestaande en nieuwe klanten in Nederland en andere landen voortzetten.”

Robin Winters zal de sector meteosystemen vanuit onze GHM-dochteronderneming in Nederland leiden: “Onze klanten zullen van de kracht en competentie van de groep profiteren en ook van kostenbesparingen die mogelijk worden door bundeling van leveranciers. Nu kunnen wij compleet geïntegreerde oplossingen uit één hand aanbieden.”

GHM Messtechnik GmbH is een toonaangevend specialist en complete systeemleverancier voor innovatieve meet- en regeltechniek. Met meer dan 330 medewerkers op 16 locaties wereldwijd ontwikkelt en produceert de onderneming een breed assortiment van meer dan 2000 kwalitatief hoogwaardige instrumenttypen.

Het veelzijdige productprogramma omvat de sectoren industriële elektronica, industriële sensoren, milieumeettechniek, wateranalyse, procesmeettechniek (Hygenic Design), moderne laboratorium- en handmeetinstrumenten en meetgegevensregistratie.

Ontstaan uit de fusie van de firma’s Greisinger, Honsberg, Martens, Imtron, Delta OHM en VAL.CO is de GHM GROUP een echte traditionele onderneming, die consequent de visie van de oprichter en de uitdaging volgt, de meet- en regeltechniek door middel van ontwikkelingen en klantspecifieke oplossingen met maximaal nut voor de klanten duurzaam te stimuleren.

In het middelpunt daarbij staat de bundeling van de technologische competenties voor de ontwikkeling van klant- en marktgerichte oplossingen, speciaal toegesneden op de hoge eisen van de industrie en producerende ondernemingen. Naast een jarenlange know-how en de nieuwste fabricagemethoden biedt de GHM GROUP ook een competent applicatie-advies en een omvangrijke servicedienst, hoge flexibiliteit ook bij kleine aantallen, snelle instrumentaanpassingen en korte leveringstijden. En dat alles bij een uitstekende prijs-prestatie-verhouding.